Manchester Üniversitesi
2004’te iki üniversitenin birleşmesiyle oluşan eğitim kurumu, dünyanın en önemli fizik ve astronomi merkezidir. Üniversite bugüne kadar 13 Nobel Ödülü aldı.
Londra Üniversitesi Akademisi
11 Şubat 1826 yılında İngiltere’de kurulan üçüncü üniversitedir. Üniversitenin Fizik ve Astronomi Bölümü’nde görevli 90 akademisyen, Karanlık Enerji, Hubble Uzay Teleskopu, Cassini, e-MERLIN ve ALMA gibi birçok uluslararası projelerde görev aldı.
Edinburgh Üniversitesi
1583 yılında kurulan üniversitede birçok ünlü fizikçi görev aldı. Onlardan biri de Higgs Bozonu’nu (Tanrı Parçacığı) bulan Peter Higgs’tir.
Columbia Üniversitesi
1754’te kuruldu. 1901’den bu yana aralarında Martin Lewis Perl, Jack Steinberger ve John C. Mather’in de bulunduğu 27 akademisyen Nobel Ödülü almıştır.
Cornell Üniversitesi
Üniversitedeki akademisyenler, NASA’nın Güneş Sistemi çalışmaları, Mars Araştırma Kaşif Robotları ve Cassini programında çalıştılar.
Avustralya Ulusal Üniversitesi
İçinde 60 büyük teleskopun olduğu bir gözlemevi bulunur.
Tsinghua Üniversitesi
Çin’in en önemli üniversitelerinden biridir… Galaksi oluşumu, enerji astrofiziği, kozmoloji, zaman, plazma astrofiziği, ötegezegenler hakkındaki çalışmaları ile öne çıkar…
Nanyang Teknoloji Üniversitesi
Singapur’daki en eski ikinci kamu otonom araştırma üniversitesidir. Dünyanın en güzel ve teknoloji donanımlı kampüsüne sahiptir.
Carnegie-Mellon Üniversitesi
Pensilvanya’da yer alan bir ABD üniversitesidir. 1900 yılında Andrew Carnegie tarafından kurulmuştur.
Sapienza Üniversitesi
Sapienza, İtalyanca’da ‘Bilgelik’ anlamına geliyor. Roma La Sapienza Üniversitesi, Avrupa’nın öğrenci sayısı olarak en büyük ve Roma’nın en eski üniversitesidir. 1303 yılında Papa Bonifacio VII’nın emri ile kurulmuştur.
Fotoğraf: Freepik