Uzaylılar yıldızları galaksi içinden farklı yerlere yönlendirip kozmik bir faciadan kaçınabilirler!!! Bunu görüp “Spacemagçiler uçmuş” demeyin. Buyrun okuyun…
Yale Üniversitesi araştırmacılarının tahminlerine göre insanların şu an geldiği noktadan çok daha gelişmiş bir uygarlık, yapay bir Ay kullanarak kendi ana yıldızlarını (yani kendi Güneş’lerini) galaksi içinden sürükleyebilecek.
Milyonlarca yıl var olmayı başarmış süper gelişmiş uzaylı toplumları eninde sonunda süpernova veya karadelik gibi tehditlere maruz kalacaklar. Bizler de gelişmiş teknoloji sayesinde bu süper uygarlıkları bulup aynı tehditlerden kendimizi kurtarabiliriz.
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE
Yale Üniversitesi’nden Alexander Svoronos’a göre “Star Tug” (Yıldız Çekimi) adını verdiği devasa bir makine kullanılarak bir Güneş Sistemi’nin tamamı galaksi içinden başka yere taşınabilir.
“Bu mega yapıyı kullanarak bir yıldız sistemini bulunduğu yerden başka yere taşımak mümkün olabilir. Özellikle yıldız sistemleri bir süpernova yakınında ise, bu durumdan kurtulmayı denemek isteyeceklerdir.”
New Scientist’e anlattıkları oldukça ilginç!
Geniş bir yapıya sahip bir kütle Ay’in %20’si kadar bir büyüklükte mesela, bir yıldızdan birkaç bin kilometre uzaklığa yerleştirilebilir ve yerçekimi kullanılarak yıldızı artan bir hızla çekebilir. Bu kütle yıldızdan temin edilecek bir yakıt ile çalıştırılabilir.
Svoronos’un teorisine göre bu tür bir sistem bir Güneş Sistemi’ni 5000 yıl içinde -1.1 milyon kilometre altında bir hızla- ışık hızının yüzde 0.1’ine hızlandırabilir ve 38 milyon yıl içinde %10 hıza ulaşabilir.
Bu zaman birimlerini hayal etmek bile zor gelse de, ultra gelişmiş uygarlıkların eğer ölümsüzlük gibi bir özelliğe sahip olduğu düşünülürse o zaman bu tür uzun zamanlı planlarla uğraşmaları da normal sayılabilir.
Hatta bu inanılmaz uzun süreli planların biri de Güneş Sistemleri’ni kendi galaksilerinden çıkarıp atmak bile olabilir diye sesli düşünmeye devam eden Svoronos şunları da söylemekten çekinmiyor:
YAN KOLONİLER OLUŞTURULABİLİR
“Yüzlerce milyon yıl içinde başka bir galaksiye genişleyebilirsiniz aslında…”
Bu arada umut verici yıldız sistemlerinin yanından geçerken de buralarda yan koloniler oluşturulabilir.
Sovyet astronom Nikolai Kardashev 1964’de uygarlıkları kullandıkları enerji miktarına göre sınıflandırmıştı, buna Kardashev Ölçeği denir.
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST
Kardashev Ölçeği’ne Göre Medeniyetin Gelişim Seviyeleri: Tip I, Tip II ve Tip III
Tip 1 medeniyeti… İnsanoğlundan biraz ilerideler… Gezegenlerindeki tüm enerji kaynaklarını kullanırlar.
Tip 2 medeniyeti… Yıldızların medeniyeti de denir… Ana yıldızının enerjisini de kullanabilirler.
TİP 3’TEKİLER GALAKTİK ENERJİYİ KULLANIR
Svoronos’a göre bir uygarlık en az Tip 2 seviyesinde olmalı ki, hayal ettiği şekilde bir yıldız çekimi yaratılabilsin.
Ölçekte üçüncü derece bir uygarlık potansiyel olarak bir galaksinin tamamının enerjisini kontrol altına alabilir.
Gözlemlenen yıldızların çoğunluğu galaksi etrafında aynı yönde dönerler ama birkaçı tersine gider.
“Bu hilekar yıldızların doğal olarak oluşan istisnalar olduklarını varsayıyoruz” diyen Anders Sandberg, Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü’nden (Future of Humanity Institute) seslendi ve şöyle dedi: “Eğer bunların sayısı artarsa bunun anlamı tuhaf bir şeyler döndüğüdür.”
Kendi yıldız çekimlerimizi başlatmamız için binlerce yıla ihtiyacımız var ama uzak yıldızların aykırı hareketlerini izleyerek bizden yüzlerce yıl ileri uygarlıkları tespit etmemizin mümkün olduğunu savunan Svoronos fikirleri ile düşündürmeye devam etti.
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: “YILDIZLARARASI BANKACILIK BAŞLAYACAK, GEZEGEN ALIP SATACAĞIZ”
ELON MUSK YİNELEDİ: “MARS’A KARGO 2022, İNSANLI UÇUŞ 2024’TE”