Home DIŞ UZAY NASA ‘UZAYLI AVLAMAK’ İÇİN NÜKLEER UZAY GEMİSİ YAPIYOR
DIŞ UZAY - 19 Şubat 2020

NASA ‘UZAYLI AVLAMAK’ İÇİN NÜKLEER UZAY GEMİSİ YAPIYOR

NASA, 4.37 ışık yılı uzağa gidecek nükleer uzay gemisi planlıyor. Efsane proje... Bakalım ne zaman hayata geçirilecek?

İnsanoğlu sınırları zorlamaya devam ediyor. Uzayın keşfi ve son yıllarda artan “Uzaylılar var ama nerede?” çıkışları yeni buluşlar için ilham veriyor. Şimdi de Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi NASA’dan yeni bir haber geldi: “Samanyolu’na en yakın yıldız sistemi olan Alpha Centauri’ye hızlı bir şekilde gitmek için nükleer uzay gemisi yapılacak.”

MEVCUT TEKNOLOJİ İLE 18 BİN YA DA 70 BİN YIL

NASA’nın Voyager 1 aracı, 2012’de Güneş Sistemi’nden çıkıp, yıldızlararası yolculuk yapan ilk uzay aracı oldu. Amaaaaa…. Saniyede 10 kilometre hızla giden aracın en yakın yıldız sistemine ulaşması 70 bin yıl alır!

10 Aralık 1974 ve 15 Ocak 1976’da Güneş’i hedeflemek için fırlatılan Helios sondaları da insanoğlunun bugüne kadar inşa ettiği en hızlı cihazlardı. Saatte 250 bin kilometre hızla yol aldı… Onun bile Alpha Centauri’ye gitmesi 18 bin yıl alacak!!!

40 TRİLYON KİLOMETRE GİDECEK

NASA Bilim Heyeti Müdür Yardımcısı Thomas Zurbuchen.

İşte bir kişi, NASA’nın nükleer bir uzay gemisiyle Alpha Centauri’ye gidilebileceğine inanıyor. Bu nükleer uzay gemisi, 40 trilyon kilometre (4.37 ışık yılı) yol kat edecek ve Alpha Centauri’deki “yaşam bölgesi”ne ulaşacak. Bu “yaşam bölgesi”nde sıcaklık sıvı su oluşumu için uygun ve burada Dünya gibi yaşanabilir gezegenler olduğu düşünülüyor.

Bu seyahatin mümkün olduğuna inanan kişi NASA’dan bilim insanı Dr. Thomas Zurbuchen…