Bir şeyi fark ettiniz mi? “Dünya dışı yaşam”la ilgili gün geçmiyor ki bir bilim insanı açıklama yapmasın… Onlara son örnek ödüllü astrofizikçi Sara Seager oldu. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Sara Seager, adres bile verdi: “Yaşam, Süper Dünyalar’da.” Nedir bu Süper Dünya? Bu terim, astronomide Dünya’nın kütlesinden daha büyük, fakat gaz devinden çok daha küçük olan bir güneşdışı gezegen için kullanılır. Sara Seager’in bir iddiası daha var: “Çok yakında bulacağız.”
BAĞLANTILI HABER: NOBELLİ FİZİKÇİ: “UZAYLILARI 30 YIL İÇİNDE BULACAĞIZ”
TARİH DE VERDİ: “15 YIL İÇİNDE”
Peki Kanadalı-Amerikalı bilim insanı Sara Seager‘e kulak verelim: “Dünya dışı yaşam, hidrojende yaşayan organizmaların olduğu yerlerde olabilir. Gazlar, atmosferi oluşturur, atmosfer de sıcaklığı tutar. Bu sistem de yaşanabilir gezegenlere neden olur.”
BAĞLANTILI HABER: BIG BANG’İN SIRRINA BİR ADIM DAHA ATILDI…
“Dünya’dan kütlesi daha büyük kayalık gezegenler atmosferlerinde hidrojen tutabilirler. Tabi, şu da önemli: Oralardaki organizmalar için oksijen şart mı? Belki de gezegen aramayı değiştirmeliyiz. Laboratuvar ortamında yüzde 100 hidrojen verilen mayanın ‘yaşayıp’ büyüdüğünü gördük. Uzay araştırmacılığının dönüm noktasındayız. 15 yıl içinde bulacağımızı düşünüyorum.”
Mini bilgi: Son bilinen ‘Süper Dünya’nın ismi Pi Menase c. Dünya’dan 60 ışık yılı uzaklıkta ve kendi yıldızının etrafını 6.3 Dünya gününde tamamlıyor.
BAĞLANTILI HABER: NEPTÜN’ÜN ‘DANS EDEN’ UYDULARI!
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE, LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST