Home DIŞ UZAY UZAYDA ETİN ADI VAR, TADI YOK!
DIŞ UZAY - 9 Ekim 2019

UZAYDA ETİN ADI VAR, TADI YOK!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sığırdan alınan hücrelerin üç boyutlu yazıcıyla çoğaltılması sonucu ilk kez et üretildi.

İsrailli gıda teknolojisi şirketi Aleph Farms, yeryüzünde ürettiği hayvan hücrelerini uzaya taşıyıp Uluslararası Uzay İstasyonu’nda üç boyutlu yazıcıyla bir kas dokusu geliştirdi.

ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU’NDA ÜRETİLDİ

Aleph Farms, kas dokusunu herhangi bir büyükbaş hayvanın vücudunda doğal olarak üretilen doku oluşumu sürecini taklit ederek geliştirdiklerini açıkladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geliştirilen bu kas dokusu sayesinde uzayda yaşayacak insanlara et sağlanması için kullanılabileceği belirtilirken tadınınsa geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

“DIŞ ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN ET ÜRETİRİZ”

Daily Mail’in haberine göre, Aleph Farms’in kurucu ortağı ve yöneticisi Didier Toubia, amaçlarının herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde dış şartlar ne olursa olsun yapay etin üretilebileceğini ispat etmek olduklarını söyledi ve ekledi: “İhtiyacı olan insanlara, her yerde ve zamanda et üretme konusunda güçlü bir çözüm sunma potansiyelimiz olduğuna inanıyoruz.”

Fotoğraf: Twitter

BAĞLANTILI HABERLER:

MARS’TA YAŞAMA ÇEKİRGELİ FORMÜL

HELAL MÖNÜ BUGÜN SOYUZ’LA UZAYA GİDİYOR

SPACEMAG TÜRKİYE SOKAKLARDA