E.T. filmini izlediniz mi? İzlemediyseniz bile mutlaka bir şekilde aşina olmuşsunuzdur, 10 yaşındaki bir çocukla arkadaş olan uzaylıyı… Hele hele o bisikletle Ay’ın önünden geçtikleri sahne… Steven Spielberg’i tüm Dünya’ya tanıtan filmdeki E.T.’nin bir benzeri deniz altından çıktı!
İSMİ E.T. SÜNGERİ
Büyük Okyanus’ta (Pasifik Okyanusu) E.T.’ye benzeyen bir deniz altı süngeri bulundu. Zaten ona da “E.T. Süngeri” adı verildi. Hawaii’nin 1,368 kilometre güneybatısında yer alan bölgenin ismi “Garip Orman.” Çünkü burası zaman içinde garip yaratıkların bulunduğu bir bölge.
Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) bulunan süngerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “İnce uzun süngerdeki iki büyük delik sayesinde E.T.’ye benziyor.”
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: ÖRÜMCEKLERİN UZAYLA İMTİHANI!
METALLICA’NIN İSMİ BİR DENİZ CANLISINA VERİLDİ
UZAYDAN OKYANUS DİBİNE… NASA, DENİZALTI ORPHEUS İLE DİP SIRLARI ÇÖZECEK
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE, LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST