Güney Kore’de bulunan antik ayak izlerinden yola çıkan uluslararası araştırmacılar, Dünya’da bir dönem dinozorlar gibi iki ayakları üzerinde dolaşan, 3 metre uzunluğunda timsahlar yaşadığını keşfetti. Chinju Ulusal Eğitim Üniversitesi’nden Profesör Kyung Soo Kim’in başını çektiği ekip; bulunan izleri incelemeye aldığında bunların nesli tükenmiş uçan dinozorlar olan teruzorlara ait olduğunu düşündü.
Ancak sonra işler değişti. Avustralya’daki Queensland Üniversitesi‘nden Dr. Anthony Romilio şu açıklamayı yaptı: “İlk olarak izlerin bir teruzor tarafından çamura basarak bırakıldığını sanıyorduk. Sonra baktık ki bunlar bir timsaha ait. Peki nasıl oluyordu da, sadece iki ayak izi vardı, ön ayakların ya da ellerinin izleri yoktu?”
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE
“İzlerin uzunluğu 24 santimdi. Bu da demektir ki, izi bırakan hayvanın ayakları insan ayağıyla aşağı yukarı aynıydı. Baskıdan 3 metrelik bir şey olduğunu anladık.”
“DİNOZOR OLSA, TIRNAK İZİ BIRAKIRDI”
Kyung Soo Kim de tartışmaya şöyle katıldı: “Tipik bir timsah çömelme hareketiyle hareket eder. O nedenle de geniş açılı iz bırakırlar. Ama bulduğumuz izler daha dardı. Bunların 4 ayaklılara değil, iki ayaklılara ait olduğunu keşfettik. Dinozorlar gibi hareket eden bir şey. Ama izler dinozor izi değil!”
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST
“Çünkü dinozorlar ve onların uçan akrabaları tırnakları üzerine yürürdü. Timsahlar ise insanlar gibi ayaklarını tam basarak yürür. İşte bu noktadan baktığımızda bunların 110-120 milyon yıl önce iki ayakları üzerinde yürüyen timsahlara ait olduğu kanısına vardık.” Hazırlayan: Eren SELÇUK
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: DÜNYA TARİHİNİN EN TEHLİKELİ BÖLGESİ AÇIKLANDI