Home DÜNYA YARIM-DÜNYA: GEZEGENİMİZİN HAYATTA KALMA MÜCADELESİ
DÜNYA - 16 Haziran 2020

YARIM-DÜNYA: GEZEGENİMİZİN HAYATTA KALMA MÜCADELESİ

Koç Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan “Yarım - Dünya: Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi” isimli kitap raflardaki yerini aldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Yarım – Dünya: Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi” isimli kitap, ekoloji kategorisinde raflardaki yerini aldı. Edward O. Wilson’un kaleme aldığı kitap, Sami Oğuz çevirisiyle yayımlandı.

Kitabın tanıtım bülteni şöyle: “Tarihte ilk kez, on yıl ilerisini düşünen kişiler arasında, küresel bir oyunun sonunu oynamakta olduğumuz kanısı oluştu.”

YARIM-DÜNYA ÖNERİSİ

“İnsanlığın yarattığı sorunlar hem küresel hem de sürekli artıyor. Aklımızda ekonomik büyüme, dizginlenememiş tüketim, sağlık ve bireysel mutluluktan başka bir amaç olmadan debelenip duruyoruz. Yüzyılın bu en büyük sorunu ancak ahlaki düşüncede temel bir değişiklik, insan dışındaki canlılara büyük bir bağlılıkla çözülebilir. Türümüzün miras aldığı bu güzel dünyanın biyosferi oluşturmasının 3,8 milyar yıl aldığını asla unutmamalıyız.”

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE, LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST

Kitap kapağı.

“İnsanlık küresel biyolojik çeşitlilik hakkında çok daha fazla şey öğrenmedikçe ve bu çeşitliliği korumak için hızla harekete geçmedikçe yeryüzündeki yaşamı oluşturan türlerin çoğunu kısa zamanda kaybedecek. Yarım – Dünya önerisi, sorunun önemine uygun, birincil, acil bir çözüm sunuyor. Ancak gezegenin yarısını veya daha fazlasını ihtiyat olarak bir kenara ayırarak çevrenin yaşayan kısmını kurtarabilir, kendi varlığımızı da sürdürebilmemiz için gereken dengeyi sağlayabiliriz.”

İKİ PULİTZERLİ YAZAR

Edward O. Wilson, Harvard Üniversitesi Biyoloji ve Zooloji fakültelerinde ders verdi. Harvard’ da Frank B. Baird Bilim Profesörü, Mellon Bilim Profesörü oldu. Pellegrino Üniversitesi’nden emekli olduktan sonra ders vermeye devam etti ve Harvard’ın Karşılaştırmalı Zooloji Müzesi’nde entomoloji küratörlüğü yaptı. 2005’te E.O. Wilson Biyoçeşitlilik Vakfı’nı kurdu. Karıncalar konusunda dünyanın en yetkin ismi olarak tanınan Wilson, insanlar da dahil tüm hayvanların sosyal davranışlarının genetik kökenlerini çalışan sosyobiyolojinin önde gelen savunucusudur. İki kez Pulitzer Ödülü olmak üzere sayısız ödül almıştır.

BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: “DÜNYA MİNİ BUZUL ÇAĞINA GİRMEYECEK”

İKİ AYAK ÜZERİNDE DOLAŞAN 3 METRELİK TİMSAHLAR!

‘ÖLÜMCÜL AFETLER’ BBC EARTH’DE