Yeni yıla şunu şurasında ne kaldı… Yepyeni bir on yıllık dönem başlıyor. 2020-2030 arası insanoğlu uzayda ne yapacak? İşte bunun için üç uzman İngiliz BBC kanalı için biraraya geldi ve tahminlerini dile getirdi. İşte 2020-2030 arası ne olacağı konusunda beklentiler…
David Baker (Eski NASA mühendisi ve Spaceflight Dergisi’nin Genel Yayın Müdürü):
“Ay… Orada… Her gece kafamızı kaldırdığımızda onu görüyoruz. Çok değil, 3 günlük mesafede… Oraya kısa süreli astronot göndermek için çok da büyük efora ihtiyacımız yok. Çin’e dikkat edin derim. Çünkü Çin Ay’a astronot göndermek için ciddi efor sağlıyor. Mars yolculuğu… Mars’a gitmek şiddetli, tehlikeli ve ilkel bir hareket.”
Monica Grady (İngiliz Open Üniversitesi’nde Uzay Bilim Profesörü):
“Ay’da yaşamı hayal ediyorum. Bu tam bir yaşam olmayacak. Bu, Ay’a gitmek ve orayı Mars yolculukları için bir fırlatma rampası olarak düşünmek olacak. Ay, Güneş Sistemi’ne yapılacak yolculuklar için fırlatma noktası olacak. Evet, Mars da insanoğlu için bir iddia… Tamam oraya da gideceğiz. Bayrağı dikeceğiz. Peki ya sonra ne olacak? Dünya gibi orayı ev yapamayız.”
Scott Pace (Washington’daki Uzay Politikaları Enstitüsü Başkanı):
“Amerika’nın uzay politikalarında sorun var. Sadece Ay’dan vazgeçilmedi, uluslararası partnerlerimizi de yüzüstü bıraktık. Bugüne kadar Ay’la çok yakından ilgilenen dostlarımız vardı. Amerika’nın jeopolitik, ekonomik bakış açışı nedeniyle bir takvime bağlandı. Mars’a gelince… Mars’a gidilecek denildiğinde uzay ajanslarının neredeyse hepsi ‘Tamam da daha çok yol var’ dedi. Uluslararası bir destek lazım.”
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: İŞTE ÖNÜMÜZDEKİ 11 YILDAKİ 14 BÜYÜK UZAY GÖREVİ