Home GÜNEŞ SİSTEMİ ‘DÜNYA’NIN ETRAFINA ASTEROİT KALKANI KURALIM’
GÜNEŞ SİSTEMİ - 15 Kasım 2019

‘DÜNYA’NIN ETRAFINA ASTEROİT KALKANI KURALIM’

Başlıktaki açıklamayı yapan kişi, Apollo 9 astronotu Rusty Schweickart: "Asteroit tehlikesine karşı Dünya'nın etrafına kalkan kurmalıyız."

Gün geçmiyor ki, bilim dünyası yeni bir asteroit tehlikesi haberiyle çalkalanmasın. Bugün yeni bir asteroit tehlikesi uyarısı yapan kişi, bir NASA astronotu…

UZAYDA 241 SAAT GEÇİRDİ

Güneş Sistemi, tuğla boyutunda ufacık parçadan dinozorların hayatını yok eden büyük kayalara kadar milyarlarca obje ile dolu…
Uzmanlara göre er ya da geç bu objelerden biri Dünya’ya çarpacak. Rusty Schweickart da buna inanan kişilerden biri… O, Apollo 9 programında uzayda 241 saat geçiren ve 1969’da bu programın ilk uzay yürüyüşünü yapan NASA astronotu…
Apollo 9 astronotu Rusty Schweickart, 1969’da uzay yürüşünü yaparken.

“BİR KAZA YAŞAMADAN ÖNLEM ALINMALI”

Uyarısı açık: “İnsanlık, bu katliamı neden olabilecek uzay kayalarına karşı hiç önem almadı. Onlarda Dünya gibi Güneş’in etrafında dönüyor ama şansımıza Dünya’nın yörüngesine teğet geçiyor. Ancak bir gün Dünya ve bir katil asteroit kafa kafaya gelecek ve iki araba gibi çarpışacak.”
NASA astronotu “Bu yaşanmadan bir plan yapmalıyız” diyor ve ekliyor: “Herkesin aklına Bruce Willis’in oynadığı Armageddon filmindeki gibi asteroiti patlatmak geliyor. Ancak bu gerekli olan bir şey değil.”
Apollo 9 astronotuna göre yapılması gereken asteroiti yavaşlatıp ya da hızlandıracak bir uzay teknolojisi geliştirmek. “Böylece Dünya’ya yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz” diyor ve şöyle devam ediyor:

“ASTROİT VERİ BANKASI OLUŞTURALIM”

“Dünya’yı asteroit tehlikesinden koruyacak global bir savunma kalkanı üzerine çalışıyoruz. İsmi B612 Oluşumu.”
Bu grupta eski astronot Dr. Edward Lu ve astronom Harold Reitsma da bulunuyor.
Ekibe göre ilk yapılması gereken bir asteroit veri bankası oluşturmak… ve tehlike yaratabilecek öncelikli asteroitleri belirlemek.

“MEDENİYET KIRILGANDIR YOK ETMEK İÇİN FAZLA ŞEYE GEREK YOK”

“İnsanlık olarak bugüne kadar şanslıydık” diyen Rusty Schweickart “Geçmişi hatırlayalım. 64 milyon yıl önce dinozorlar yok oldu; gezegendeki hayatın yüzde 75’i bitti. Bir şehir yok olabilir, bir kıta yok olabilir ve gezegendeki hayat yok olabilir. Medeniyet denilen şey çok kırılgandır. Onu yok etmek için çok çok büyük şeylere ihtiyaç yok” diyerek son noktayı koyuyor…
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: BİR ASTEROİTİN DEĞERİ NASIL BELİRLENİYOR?