Home GÜNEŞ SİSTEMİ UZAYDA SARMAŞ DOLAŞ: SOSYAL MESAFE YALAN OLDU
GÜNEŞ SİSTEMİ - 12 Nisan 2020

UZAYDA SARMAŞ DOLAŞ: SOSYAL MESAFE YALAN OLDU

Koronavirüslü Dünya'dan giden 3 uzay insanının, izole Uluslararası Uzay İstasyonu'nun mürettebatıyla kavuşma anı tartışma konusu oldu.

Koronavirüse karşı en güvenilir yer olan ve sosyal medya kullanıcılarını “hasetten çatlatan” Uluslararası Uzay İstasyonu’na 3 yeni konuk geldi: NASA astronotu Chris Cassidy ile Roscosmos kozmonotları Anatoly Ivanishin ve Ivan Vagner… Kazakistan’dan fırlatılan Soyuz 1’le UUİ’na 6 saatte ulaşan üçlü, istasyondaki NASA astronotları Jessica Meir ve Andrew Morgan ile kozmonot Oleg Skripochka’yla buluştu.

“1 AYDIR DÜNYA’DA KARANTİNADALARDI”

Hem de ne buluşma… Uzayda sosyal mesafe yalan oldu. Koronavirüslü Dünya’dan gelen üç uzay insanı ile koronavirüsten izole yaşayan istasyondaki 3 kişi kucaklaştı. Bu sarmaş dolaş görüntü sosyal medyada olay olunca yetkililerden açıklama geldi: “3 uzay insanı, Dünya’da 1 aydır karantinada yaşıyordu. Sorun yok.”

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE

NASA Başkanı Jim Bridenstine de “Hiçbir virüs, insanın keşif arzusundan güçlü değildir. Bu fırlatılışı başarılı kılan tüm NASA ve Roscosmos ekibine teşekkür ediyorum” diye tweet attı.

Uzaydaki 6 insan birlikte poz verdi.

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST

Bu, UUİ’nin yeni konukları Chris Cassidy ile Anatoly Ivanishin’in üçüncü, Ivan Wagner’in ilk uzay uçuşu oldu. İstasyondaki 6 kişi, 17 Nisan’a kadar birlikte yaşayacak. 6 aydır istasyonda olan Jessica Meir, Andrew Morgan ve Oleg Skripochka 17’sinde istasyonu yeni ekibe devredip Dünya’ya dönecek.

BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: KORONAVİRÜSE KARŞI EN ŞANSLI İNSANLAR: UZAY İSTASYONUNDAKİLER!

UZAYDA ELLER NASIL YIKANIR?

‘YA UZAYLILAR, GELECEKTEN GELEN İNSANLARSA?’