Home UZAYONOMİ 9 MİLYAR DOLARDAN 38 MİLYAR DOLARA!
UZAYONOMİ - 9 Ekim 2019

9 MİLYAR DOLARDAN 38 MİLYAR DOLARA!

Araştırma sonuçlarına göre, yapay zekanın siber güvenlikteki pazar payı 2026'ya kadar 8.8 milyar dolardan 38.2 milyar dolara ulaşacak.

Siber Güvenlik Pazarında Yapay Zeka adlı araştırma ilginç verileri ortaya koydu. Buna göre; yapay zekanın siber güvenlikteki pazar payı 38,2 milyar dolara ulaşacak. Pazar payı en çok otomotiv ve ulaşım sektöründe artacak. Dünya çapında 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu’ya göre, yapay zekanın siber güvenlikteki pazar payının artmasındaki itici güçlerin başında, gelişen tehditler ve şirketlerin veri güvenliği endişelerinin artması geliyor.

WI-FI’YA YÖNELİK TEHDİTLERİN ARTMASI

Pazarın büyümesinin temel itici gücü olarak IoT cihazlarının ve siber güvenlikteki tehditlerin başı çektiğini belirten Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, veri güvenliği endişelerinin ve Wi-Fi ağlarına yönelik tehditlerin artmasının da yapay zekanın siber güvenlikteki yükselişine neden olacağını öngörüyor. Araştırma sonuçlarına göre siber güvenlikte yapay zekanın en çok otomotiv ve ulaşım sektöründe pazar payını artıracak.

ŞİRKET VERİLERİ BULUTA TAŞINIYOR

Özellikle makine öğrenimini Big Data analitiğiyle birleştirmenin araçlardan, sunuculardan ve akıllı mobil servislerinden toplanan büyük miktardaki değerli veriyi anlama fırsatı sunacağına işaret eden Alev Akkoyunlu, makine öğrenimini kullanılarak siber tehditlerden taşıt ve sürücünün düzensiz davranışlarına kadar gerçekleşecek tüm anormal işlemleri tanımlamak için hizmet verebilir. Birçok şirketin operasyonlarının bir bölümünü buluta taşıması ile korunacak verileri de bulut üzerinde yer almaya başladı.

Verilerin güvenliğini sağlama çabası da bulut tabanlı çözümlerin daha da gelişmesine yol açıyor. Buluta geçişin şirketlere, gelişmiş esneklik, kontrol ve ölçeklenebilirlik gibi avantajlar sağladığını aktaran Alev Akkoyunlu, bulut çözümlerinin siber güvenlik çözümlerini uygulamak için gereken şirket yatırımlarının önemli ölçüde azalacağını ve önümüzdeki yıllarda çoğu şirketin bulut tabanlı siber güvenlik talebinin bu nedenlerle artacağını belirtiyor.

BİTDEFENDER NE İŞ YAPAR?

Bitdefender, 100’den fazla ülkeye değer katan anlaşmalar, distribütörler ve satış ortakları üzerinden çözümler sağlayan global bir güvenlik teknolojisi şirketidir. 2001 yılından bu yana, ödüllendirilen kurumsal ve bireysel bilişim güvenliği çözümleri üreten Bitdefender, sanallaştırma ve bulut teknolojisi alanında liderlik eden bir güvenlik sağlayıcısıdır. Laykon Bilişim, 2016 yılının 3. çeyreğinden itibaren Bitdefender’in Türkiye Distribütörü olarak hizmet veriyor.

 

BAĞLANTILI HABERLER:

“UZAY YARIŞINA NEDEN ÖZEL SEKTÖR KATILMAZ?”

BİR ASTEROİTİN DEĞERİ NASIL BELİRLENİYOR?

SPACEMAG TÜRKİYE SOKAKLARDA