Avrupa Uzay Ajansı ESA, astroitlerde madencilik yapmak istiyor. Sebebi trilyonlarca dolarlık kaynaklar.
ESA bir süredir dolaşan haberleri doğruladı: Madencilik; astroitlerdeki zengin kaynaklardan büyük paralar kazanacak bir sanayinin bir parçası.
Herkesin anlayacağı dilden konuşursak; 2016’da Dünya’nın yakınından geçen bir asteroitin platin değeri 3.7 trilyon sterlin civarındaydı.
Asteroit madenciliğini sermayeye çevirme düşünceleri artık düşünce olmaktan çıktı, ESA araştırmalara başladı bile.
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE
ESA’nın gezegen koruma yetkilileri, Reddit’te Dünya’yı asteroitten koruma üzerine soruları cevapladı.
2024’te Hera, astroit koruma hakkında daha detaylı bilgi edinmek amacıyla – biri diğerinden daha büyük olan ve birbirinin yörüngesinde dönen iki asteroitin bulunduğu- Didymos ikili asteroit sistemine doğru yola çıkacak.
Zengin minerallari için asteroitlerde madencilik konusunda sorulan sorulara ESA takımından şöyle yanıt alındı:
UZAY MADENCİLİĞİNE İLK ADIM
“Evet, bu alanda uzay madenciliği diye bilinen bir konudur ve bir bölümüne de Uzay Kaynakları diyoruz. Hatta asteroitlerde veya diğer gezegenlerde bulacağımız maddeleri nasıl işleyeceğimizi öğrenmek gittikçe önem kazanıyor. Çünkü bundan sonra da sürdürülebilirlik etütleri ve ticarileştirme gibi fırsatlar doğacak. ”
“Üzerinde uzmanlaşmamız gereken bir teknoloji ve asteroitler uzay madenciliğini nasıl başlatmamız gerektiğini anlamak için yapılacak testler için inanılmaz bir hedef.”
Asteroit avcıları konuşmalarına NASA ve ESA’nın bir asteroidin Dünya ile olası çarpışmasını nasıl engel olabiliriz gibi konularda nasıl büyük adımlar attıklarını anlatarak devam ettiler ve Dünyalıların güvenlerini tazelediler.
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST
ESA Gezegen Koruma Bürosu yöneticilerinden Detlef Koschny şöyle devam etti: “Asteroitin hızında çok az bir değişiklik yaptığımızdan, objeye yeterince erken çarpmamız gerekir ki böylece obje çarpışma rotasından uzaklaşmak için yeterli zamana sahip olur.”
“Girişime ne zaman başlanacağına karar vermek için görev analiz takımımızın yapacağı simülasyonlara ihtiyacımız olacak. Fırlatıcının gücünü göz önünde bulundurmanın yanısıra rota düzeltmesi için mevcut yakıt ve başka birçok şeyi hesaba katarlar. Normalde her asteroitin kendine özgü ‘en iyi ihtimal’i vardır.”
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: NASA, ASTEROİTE 23 BİN KM HIZLA UZAY ARACI ÇARPTIRACAK