Home UZAYONOMİ FACEBOOK’TAN KORONAVİRÜSE KARŞI 20 MİLYON DOLAR
UZAYONOMİ - 15 Mart 2020

FACEBOOK’TAN KORONAVİRÜSE KARŞI 20 MİLYON DOLAR

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg: "Herkesin bağış yapabileceği COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu’nu hayata geçirdik."

Dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüsü salgınının etkilerini azaltmak isteyen Facebook; Birleşmiş Milletler Vakfı (United Nations Foundation) ve Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization) ile COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu’nu (COVID-19 Solidarity Response Fund) hayata geçirdi.
COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu’nu aktif hale getiren Facebook’un amacı: küresel ve bölgesel sağlık kuruluşları ile çalışarak bu kuruluşların Facebook ve instagram’daki bağış araçlarını kullanmalarına COVID-19 tehdidine karşı en etkili şekilde cevap vermelerine yardımcı olmak.

KAMPANYANIN GELİRİ DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NE GİDECEK

COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu; 10 milyon dolarlık hedefine ulaştığında Facebook’tan gelecek 10 milyon dolarlık ek katkı ile bağış kampanyası sona erecek. Toplamda 20 milyonun hedeflendiği kampanyanın tüm geliri; salgını küresel çapta takip etmek, anlamak, hastaların gerekli yardımı aldıklarından emin olmak, ön saf sağlık çalışanlarının ihtiyaç duydukları tedariklere ve bilgilere ulaşmalarını sağlamak ve aşı bulma çabalarını hızlandırmak için çalışan Dünya Sağlık Örgütü’ne gidecek.

“YARDIMCI OLMAK İSTESELER DE…”

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg şöyle konuştu: “Birçok insan bize koronavirüse karşı mücadeleye yardımcı olmak istediğini ama bunu nasıl yapacaklarını bilemediklerini söylüyordu. Biz de Birleşmiş Milletler Vakfı ve Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışarak isteyen herkesin bağış yapabileceği COVID-19 Dayanışma ve Müdahale Fonu’nu hayata geçirdik. Önümüzdeki haftalarda CDC Vakfı (CDC Foundation) ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ndeki salgınla savaşmaya odaklanan toplamda 20 milyon dolar değerinde bir bağış kampanyası daha başlatacağız.” Hazırlayan: Damla GÜLER ÖZTÜRK
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: FACEBOOK’TAN RUS HESAPLARINA ENGEL