Home UZAYONOMİ UZAY TURİSTİNİN UZAY YÜRÜYÜŞÜ 100 DAKİKA SÜRECEK
UZAYONOMİ - 14 Temmuz 2020

UZAY TURİSTİNİN UZAY YÜRÜYÜŞÜ 100 DAKİKA SÜRECEK

Rusya'nın 2023 yılında uzay turistine yaptıracağı uzay yürüyüşünün detayları belli oldu. Turist 90 ile 100 dakika arasında 'dolaşacak.'

Uzay turistinin uzay yürüyüşü 100 dakika sürecek. ABD, Rusya ve Çin devletlerinin egemenliğindeki uzayda şimdi de şirketler arasındaki yarı kızışıyor. Elon Musk’ın uzay çalışmalarına bir rakip olarak atağa geçen Rus roket şirketi Energiya, uzaya turist yollamaya hazırlanıyor. Hem de bir değil iki turist. Hem de bu turistler ödeyecekleri milyonlara dolar karşılığında zadece uzaya ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmekle kalmayıp bir de uzay yürüyüşü yapacak!

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST

Haziran ayı sonunda Energiya şirketi ile Amerkalı uzay turizmi şirketi Space Adventures arasında imzalanan anlaşmaya göre bu özel deneyim 100 dakika sürecek. Rus yapımı Soyuz roketiyle profesyonel astronotlar eşliğinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek iki turist, uzay yürüyüşü yapma şansını yakalayan ilk siviller, yani ilk turistler olarak tarihe de geçecek. Space Adventures şirketinden bir yetkili RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada “Bu, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Dünya’nın yörüngesinde bir tur atması kadar bir süre.” Diyerek bu muhteşem tecrübenin önemini anlattı.

“6-7 SAAT OLMAZ”

Turistlerin profesyonel astronotlar gibi uzay yürüyüşünde 6-7 saat geçiremeyeceklerini belirten şirket yetkilisi, “Turistlerin uzay yürüyüşünde bu kadar süre geçirmeleri için gereken eğitimleri ve tecrübeleri yok. Bu nedenle ancak 100 dakika kalabilecekler. Ancak Dünya’yı farklı açılardan görme, fotoğraflarını çekme ve uzay boşluğunda kalma şansını yakalayacaklar” diye konuştu.

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE

Pavel Vinogradov uzayda en çok zaman geçiren 10 insandan biri. Fotoğraf 2006’da çekildi.

Rus kozmonot Pavel Vinogrado da bunun eşsiz bir fırsat olduğunu vurgularken, bir başka meslektaşı Gennadiy Padalka da “uzay boşluğunda süzülmenin sadece Rusya tarafından turistlere sunulan bir fırsat olduğunu” anlattı. Bu hamleyle Rusya’nın uzay turizmini de kapsayan uzay yarışlarında bir adım öne geçtiği konuşulurken; söz konusu uzay yürüyüşünün 2023’te yapılmasının planlandığı açıklandı. Hazırlayan: Burcu ERGÜL

BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: İLK KEZ BİR UZAY TURİSTİ UZAY YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK

UZAYDA ELLER NASIL YIKANIR?

MARS’A 10,932,295 DÜNYALI’NIN İSMİNİ GÖTÜRECEK!