Erkek cinsel organına bir aşı yapılacak ve hamilelik önlenecek… Olabilir mi? Hintli bilim insanlarına göre ‘evet.’ Hindustan Times gazetenin haberine göre hükümet destekli Hindistan Medikal Araştırma Konseyi ‘erkek doğum kontrol aşısı’nın testleri başarı ile geçtiğini açıkladı.
% 97.3 BAŞARI, SIFIR YAN ETKİ, 7 AYA PİYASADA
Gazeteye konuşan Dr. R.S. Sharma, “Araştırma ve testler bitti. 303 hasta arasında yüzde 97.3 oranında başarı sağlandı. Üstelik yan etkisi sıfır. Ürünümüz dünyanın ilk erkek doğum kontrol aşısıdır” dedi.
Peki doğum kontrol metodu nasıl işliyor? ‘Styrene maleic anhydride’ adlı polimer içeren aşının etkisi 13 yıl sürüyor. Aşı sayesinde cinsel ilişki sırasında spermin testislerden çıkması engelleniyor. Aslında Amerika’da Vasalgel adı altında benzer bir ürün geliştirilmişti ancak piyasaya hiç sürülmedi. Hint tarafında durum ne? İddiaya göre, Hint aşısı en geç 7 ay içinde piyasaya sürülecek.
“İYİ FİKİR” DİYEN DE VAR, “OLMAZ” DİYEN DE
Gazeteye göre Profesör S. K. Guha bu polimeri 1970 yıllarda buldu. Hindistan Medikal Araştırma Konseyi de 1984’ten bu yana üzerinde çalışıyor. Peki aşı bir psikolojik çöküntüye neden olabilir mi? Konsey, Hindistan’da bir anket yaptırıldığını ve böylesi bir aşının erkek ve kadın için ‘nimet’ olduğuna inanıldığını söyledi.
Gazete iki ayrı Hintlinin görüşlerine de yer verdi. İlk görüş şu: “Testislerimiz aile kurmak için mücevherdir. Eğer bir doğum kontrol sistemi kullanacaksam, bu kesinlikle ilaç olacaktır, aşı değil.”
İkinci görüş de şöyle: “Bu konuda kadına çok yük veriliyordu. Erkeğe doğum kontrol aşısı iyi bir fikir.”
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: AY; SOLUCANLARI ÇİFTLEŞTİRİR, İNEKLERİ ERKEN DOĞURTUR!