Hüdaverdi-Pırtık filmi… Sezgin Burak tarafından yaratılan, ünlü günlük komik bant karikatürü Bizimkiler’in öyküsünü beyazperdeye taşıyan 1971 yapımı Lale Oraloğlu filmi… Youtube’da yayımlanan film, yıllar sonra “UFO tartışması”yla yeniden gündemde.
İddianın sahibi Orion UFO Araştırma Merkezi Başkanı Kuzey Atacan… Atacan, filmin 19’uncu dakikanın 19’uncu saniyesine dikkat çekiyor. Çocukların sokakta oynadığı sahnede gökyüzünde beyaz renkli ince uzun bir ‘şey’ görülüyor. Atacan’a göre bu bir UFO, dahası bir ana gemi.
‘UFO’ DİYEN DE VAR, ‘BULUT’ DİYEN DE
Orion’un Facebook sayfasında yayımladığı görüntülere Atacan şu notu düşüyor: “Bugün denk geldiğim ilginç bir görseli sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu bir Yeşilçam filmi. Bu sahnede gökyüzünde bulutsuz bir havada çubuk şeklinde, üzerinde ışıkları parlayan ve altında arkasında başka diskler bulunan bir nesneyi görmekteyiz. Bir ana gemi olabilir mi?”
Görüntülerin UFO olduğu yönündeki yorumların yanısıra beyaz ‘şey’ için “Bulut” diyenler de oldu.
Spacemag Türkiye olarak filmi manşette yayımlarken; her zamanki gibi “Karar sizin” diyoruz.
BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: UFO DOSYASI-1: “TÜRKİYE, UFO’LARIN EN ÇOK GELDİĞİ 12 ÜLKEDEN BİRİ”
UFO DOSYASI-2: UFOLAR, TÜRKİYE’DE EN ÇOK NEREYE GELİYOR?
ÜNLÜ ‘UFO AVCISI’NDAN MARS’TA PİRAMİTLER İDDİASI
SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE, LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST