Home UZAYTEKNO FACEBOOK ‘AKILLI GÖZLÜKLERİ’ GELECEK YIL PİYASAYA SÜRECEK
UZAYTEKNO - 9 Ekim 2020

FACEBOOK ‘AKILLI GÖZLÜKLERİ’ GELECEK YIL PİYASAYA SÜRECEK

Geleceği görmek: Facebook, gelecek yıl ünlü gözlük markası Ray-Ban’la ortaklaşa 'akıllı gözlüklerini' piyasaya sürecek.

Dünya’nın en büyük sosyal medya platformu Facebook, yapay zeka ve artırılmış gerçekliğe (AR) el atıyor.

Facebook araştırmacıları her ne kadar zaman alacağını düşünse de CEO Mark Zuckerberg’in hırsı ve Pazar öncülüğü heyecanını düşünen Batı medyası, Facebook’un ünlü gözlük üreticisi Ray Ban’la ortaklaşa çıkaracakları AR gözlüklerini gelecek yıl piyasaya süreceğini belirtiyor.

Bu yeni uygulamada, Ray-Ban akıllı gözlükleri, bir cep telefonuyla eşleştirmeyi zorunlu kılacak. Teknoloji firması, Facebook’un, lüks gözlük üreticisi Ray-Ban ile işbirliği içinde yapılan, ilk akıllı gözlükleri önümüzdeki yıl satılacak.

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE

Duyuru, CEO Mark Zuckerberg’in artırılmış gerçekliğin (AR) geleceğine yönelik vizyonunu ortaya koymasıyla aynı zamana denk geldi.

HOLOGRAM MOTTOSU

“Arkadaşlarınızın hologramlarını evinize getiriyor” mottosu ile firma öne çıkmaya hazırlanıyor.

Bu rüya, mevcut koronavirüsle ilgili kısıtlamalar arasında özellikle çekici görünse de, böyle bir gelecek yine de bir az uzak gibi görünüyor.

Mark Zuckerberg.

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST

Facebook Reality Labs Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth yaptığı açıklamada “İnsanlara, dostlarıyla bağlantı kurmaları için daha iyi yollar sunabilecek cihazları keşfetme konusunda tutkuluyuz. Giyilebilir cihazlar bunu yapma potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.

Şu anda firmanın ilk akıllı gözlüklerinin tam olarak hangi özelliklere sahip olacağı belli değil, ancak gözlükler artırılmış bir gerçeklik katmanı oluşturmasa da, Facebook, ürününün AR dünyasına daha hızlı girişinin bir parçası olduğunu söyledi.

BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: KORONA DÖNEMİNDE EN ÇOK FACEBOOK, YOUTUBE, WhatsApp KULLANDIK

“GENÇLER ARTIK HABERİ YOUTUBE, FACEBOOK VE TWİTTER’DAN ALIYOR”

FACEBOOK’UN GAZETECİLERİ İŞE ALMASI “MEDYA NEREYE KOŞUYOR?” TARTIŞMASI BAŞLATTI