Home UZAYTEKNO ‘İTÜ ROVER’I TÜRKİYE’YE DERECE GETİRDİ
UZAYTEKNO - 7 Mayıs 2020

‘İTÜ ROVER’I TÜRKİYE’YE DERECE GETİRDİ

İTÜ Rover Takımı, tasarladığı insansız kara aracı ile Mars Society'nin ABD'de düzenlediği yarışmada üçüncü oldu.

İTÜ Rover Takımı, tasarladığı insansız kara aracı ile Mars Society tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen University Rover Challenge yarışmasında 36 takım arasında 3’üncü oldu. Gezegen keşif robotları üzerine çalışmalarını sürdüren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rover Takımı; yeni tasarladıkları 4. nesil Rover’larıyla ülkemizi University Rover Challenge’da temsil ederek derece kazandı.

İTÜ rover’ı…

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE

Çok sayıda ülkeden toplam 93 takımın başvurduğu ve elemeler sonucu içlerinden 36 takımın finale kaldığı yarışmada İTÜ Rover Takımı; AXA Sigorta sponsorluğunda tasarladıkları insansız kara aracıyla jürilerden 92,78 puan aldı. Takım bu sonuçla Czestochowa University of Technology, (Polonya) BRAC University ve Missouri University of Science and Technology (ABD) ile üçüncülüğü paylaştı.

DERECE ALAN İLK TÜRK TAKIMI

İTÜ Rover Takımı, 2017’de yarışmanın final etabına aldığı kabul ile ülkemizden yarışmaya katılma hakkı kazanan ilk takımdı. Sonraki senelerde bu başarısını sürdüren İTÜ Rover Takımı, bu yılki yarışmada 3’üncü olarak derece elde eden ilk Türk Takımı unvanına da sahip oldu.

Mars Society ve NASA’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen ve bu yıl 14’üncüsü düzenlenen yarışmada üniversite öğrencileri tasarladıkları roverlar ile yarıştı. Yarışmanın amacı; astronotların istasyonlarından çıkmadan ağırlık taşıma, toprak örneği alma, İngiliz anahtarı ve tornavida kullanabilme ve panelden çip sokup takma gibi işleri yapabilmelerini sağlayan bir rover (gezgin araç) üretmek.

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST

İTÜ ROVER TAKIMI NEDİR?

İşte ekip.

Türkiye’yi daha önce pek çok yarışmada temsil eden İTÜ Rover Takımı 2016 yılında Robotik Kulübü bünyesinde kuruldu. 2017 yılında Amerika’nın Utah eyaletinde düzenlenen University Rover Challenge’a katılmaya hak kazanan ilk Türk takımı oldu. İlk araçlarıyla URC’de 13. olan takım, 2018 yılında ise yeni araçlarıyla aynı yarışmada yarışma tarihinde ilk kez verilen Bilim Özel Ödülü’nü kazandı. İTÜ Rover Takımı aynı yılın Eylül ayında katıldıkları European Rover Challenge’da (ERC) ise 12.lik elde etmişti.

BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: TÜRK ÖĞRENCİLERİN MARS KEŞİF ARACI ‘HOPE’ DÜNYA FİNALİNDE

MARS’TA OKSİJEN ÜRETECEK CİHAZ: MOXIE

HİNDİSTAN, BOĞAZ’DAKİ 5 YALI FİYATINA UZAYDA TURLUYOR!