Home UZAYTEKNO KONSANTRASYON PROBLEMİ YAŞAYANA ÇÖZÜM OLAN GÖZLÜK
UZAYTEKNO - 12 Nisan 2020

KONSANTRASYON PROBLEMİ YAŞAYANA ÇÖZÜM OLAN GÖZLÜK

Bir şeyle ilgilenirken konsantrasyon problemi mi yaşıyorsunuz? Bu gözlük tam da size göre.  'Konsantrasyon gözlüğü' Narbis tanıtıldı.

ABD’de konsantrasyon  problemi yaşayanlara çözüm olan gözlük tanıtıldı. Welness firması odaklanma problemi yaşayan insanlara kalıcı bir çözüm olabilecek gözlük geliştirdi: “Narbis Gözlükleri.”

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: TWİTTER, instagram, YOUTUBE

Şirket, Dünya’nın önde gelen gazetelerine de konu olan gözlüklerin tanıtımını şöyle yaptı: Narbis gözlükleri giyilebilir teknolojinin insanlar için hem en faydalı hem de en yeni donanımla işlevlendirilmiş tasarımlarından biri… Gözlüğü kullanan kişinin beyin dalgaları ile etkileşime girip duyularını takip eden gözlük, ilgisi dağılan kişiyi geliştirdiği yeni yöntemlerle uyarmakta ve dikkatini toplamasına yardımcı olmakta ve katkı sağlamaktadır…”

İLGİ KAYBOLUNCA CAMLAR RENK VERİYOR!

Narbis’e göre, gözlükler ‘çocuklar ve yetişkinler’ tarafından evde kolay kullanım için tasarlandı. Ev ödevi, okuma ve çalışma gibi etkinlikler sırasında ‘dikkatle anında uyarı ve geri bildirim’ sağlayabilen gözlüğün becerisinin bu kadarla bitmediği uyku, hafıza, kaygı durumlarına çözüm olabileceğini belirtiliyor. İlgi dağıldığı anda gözlüğün camları ‘renk değiştiriyor.’ Değişimle ‘kendine gelen kişi’ yeniden yaptığı işe odaklanıyor.

GÜNDE SADECE YARIM SAAT

Şirket, kullanım süresine yönelik olarak, kullanıcıların 30 dakika boyunca haftada 2 ya da 3 kez gözlük takmasını öneriyor. Kalan 3-4 günde gözler dinlendiriliyor. Böylece hem bireyin kendisini toparlayarak ve hem de zamanla dikkat kaybını azaltarak, yaptığı alıştırmalarla bir nevi tedavi olacağını belirtiyor.

SPACEMAG TÜRKİYE’Yİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: LinkedIN, FACEBOOK, PİNTEREST

Ancak, yetkililer gözlüğün kullanımı ile ilgili uyarılarda bulunuyor. İşleyiş sistemi ile ilgili beyindeki etkisi nedeniyle ilaç kullananların, tıbbi bir durumu veya yaralanma vb öyküsü olanların doktor veya uzmanlara danışmadan kullanmamaları gerektiğini belirtiyorlar. Hazırlayan: Sezi Meriç DEMİRARSLAN

BAĞLANTILI HABER VE MAKALELER: ÖZGÜR ÖNEY’İN İLK YAZISI: “DAGUERREOTİP”

VR TEKNOLOJİSİ İLE KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ’NİN İÇİNE GİRİN

MARS’TA EN İYİ HANGİ SPOR YAPILIR?